Kuinka yrityksesi hyötyy verkkolaskuista ja laskunvälityksestä?

Lasku on olennainen osa jokaisen yrityksen taloushallintoa. Se varmistaa maksujen sujuvuuden ja takaa laskun lähettäjälle täyden kassavirran ja talouden hallinnan. Laskunvälityspalvelu tehostaa laskutusta ja maksamista.


Nykyaikaisessa digitaalisessa maailmassa yritysten on pysyttävä kilpailukykyisenä menestyäkseen. Sähköisen laskunvälityspalvelun avulla voit helposti vähentää kustannuksia ja parantaa kassavirtaa.


Mikä verkkolasku on?


Verkkolasku (e-lasku) on perinteisen laskun digitaalinen versio, joka luodaan turvallisen taloushallinnon ohjelmiston avulla. Lasku toimitetaan automaattisesti ja sähköisesti vastaanottajille. Saaja voi tarkastella laskujaan asiakasportaalissa ja maksaa ne suoraan esimerkiksi pankki- tai luottokortilla, tilisiirrolla tai kolmansien osapuolten maksujärjestelmien kautta.


Miksi yritysten kannattaa valita verkkolaskutus?


Verkkolaskutus säästää rahaa. Lisäksi se varmistaa, että yrityksesi saa maksunsa ajallaan.


Woman using her smartphone

Verkkolaskutuksen ja laskunvälityspalvelun keskeisimmät edut:


 • Pienemmät laskutus- ja maksukustannukset: Verkkolaskutuksen avulla säästyt paperilaskuihin liittyviltä kustannuksilta, kuten tulostus-, postitus- ja säilytyskuluilta. Verkkolaskutus voi myös vähentää käsittelykustannuksia. Pohjoismaissa on maailman kalleimmat postituskulut, joten verkkolaskutukseen siirtyminen voi tuoda yrityksille huomattavia säästöjä.

 • Toistuva laskutus: Asiakkaiden kuukausilaskutusta on helppo toteuttaa verkkolaskujen välityspalvelulla, sillä toistuvat maksut voidaan automatisoida.

 

 • Muistutukset: Laskunvälityspalvelun avulla lähetät asiakkaille helposti muistutuksia avoinna olevista laskuista.

 • Nopeampi käsittelyaika: On osoitettu, että verkkolaskutuksen käyttöön ottaneissa organisaatioissa laskujen käsittelyaika on nopeutunut keskimäärin jopa 50 prosenttia.

 • Ympäristöystävällinen: Verkkolaskutus on erinomainen keino vähentää paperin kulutusta ja pienentää näin hiilijalanjälkeä.

 • Parempi asiakaskokemus: Verkkolaskutus mahdollistaa saumattoman laskujen jakelun, mikä lisää niiden vastaanottajien luottamusta ja tyytyväisyyttä.

 

 • Tehokas kassavirran kierto: Sähköisen laskutuksen edistyneen teknologian avulla maksuja on helppo seurata reaaliajassa. Tällöin yrityksen kassavirta on selkeämmin hahmotettavissa, mikä auttaa budjetoinnissa ja talouden ennustamisessa.


Verkkolaskutuksen ja sähköisten laskujen ero:

Verkkolaskutus on yksi sähköisen laskutuksen muoto. Verkkolaskutus tarkoittaa laskujen lähettämisestä tarkasti määritellyllä tavalla tehokkaasti ja automatisoidusti. Verkkolaskutus viittaa koko prosessiin, joka kattaa laskujen luomisen, lähettämisen, vastaanottamisen ja käsittelyn täysin sähköisesti ilman paperilaskuja.


Sähköinen laskutus on laajempi termi, joka viittaa mihin tahansa laskutustapaan, jossa käytetään sähköistä teknologiaa. Se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että koko prosessi olisi sähköinen ja automatisoitu tai täysin paperiton.


Man using his tablet to make a payment with open banking method.


Verkkolaskutukseen vaikuttava lainsäädäntö Suomessa ja Euroopassa:

Euroopan parlamentti hyväksyi vuonna 2014 verkkolaskudirektiivin, jonka tavoitteena on vauhdittaa verkkolaskutukseen siirtymistä ja helpottaa rajat ylittävää kauppaa. Direktiivi pyrkii luomaan yhteisen eurooppalaisen laskustandardin. Lainsäädäntö ja käytännöt vaihtelevat kuitenkin yhä eri Euroopan maissa.


Suomessa EU:n verkkolaskudirektiivin mukainen verkkolaskulaki (laki hankintayksiköiden ja elinkeinonharjoittajien sähköisestä laskutuksesta) velvoittaa yritykset ja julkishallinnon hyväksymään, käsittelemään ja lähettämään verkkolaskuja. Verkkolaskutus tehostaa laskutusta ja vähentää kustannuksia.


 • Yrityksellä on oikeus pyytää toiselta yritykseltä lasku lain määrittelemässä sähköisen laskun muodossa
 • Jos yritys on ilmoittanut vastaanottavansa vain verkkolaskuja, sen ei tarvitse maksaa muilla tavoin saapuneita laskuja.

Laki ei koske yrityksiä, joiden vuosittainen liikevaihto on alle 10 000 euroa eikä yrityksiä, jotka myyvät palveluitaan vain kuluttajille.


Verkkolaskutus on laajalti käytössä Suomen ohella muissakin Pohjoismaissa, kuten Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Suurin osa yrityksistä on käyttänyt verkkolaskutusta vuosia, ja hyödyt ovat vaikuttavia.Tutustu ratkaisuumme

Orbytin kehittyneellä ja automaattisella laskunvälityspalvelulla lähetät laskusi monikanavaisesti kuluttajille ja yrityksille. Kokonaisvaltainen SaaS-ratkaisumme on helppo integroida erilaisiin järjestelmiin.


 • Laskupohjien hallinta ja suunnittelu: Laskuttajat voivat tehdä tarvittavat muutokset itsepalvelutyökalujen avulla.
 • Liiketoimintalogiikan määrittely: Yrityksen liiketoimintalogiikka otetaan osaksi laskujen välitystä. Se auttaa priorisoimaan digitaalisia kanavia, huomioimaan erilaiset asiakassegmentit ja kohdistamaan viestintä asiakkaille eri tavoin.
 • Dynaaminen monikanavainen jakelu: Orbyt tarkistaa laskuttajien lähettämät laskutustiedot ja välittää laskut oikeita kanavia pitkin.


Ota meihin yhteyttä ja pyydä demo, niin kerromme, miten yrityksesi voi hyötyä verkkolaskutukseen siirtymisestä.Get started with Orbyt

 • Scalable technology
 • Comprehensive applications and services
 • Multi-channel
 • Multi-country